Youropia Flag

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη...


Ξέρω ότι δεν είσαι αυτός που δείχνεις. Ξέρω ποιο είναι το πραγματικό σου όνομα και ξέρω τι έκανες τον 4ο αιώνα μ.Χ. Και επειδή δεν ήμουν καλό παιδί φέτος , σκέφτηκα να συνεχίσω έτσι και να αποκαλύψω σε όλους την πραγματική ιστορία σου.


Ξέρω ότι δεν είσαι αυτός που δείχνεις. Ξέρω ποιο είναι το πραγματικό σου όνομα και ξέρω τι έκανες τον 4ο αιώνα μ.Χ. Και επειδή δεν ήμουν καλό παιδί φέτος , σκέφτηκα να συνεχίσω έτσι και να αποκαλύψω σε όλους την πραγματική ιστορία σου.Βλέπεις δεν μου αρέσει η ιδέα να μπαίνει κάποιος στο σπίτι μου την ώρα που εγώ κοιμάμαι αφήνοντάς μου για δώρο ένα παιχνίδι made in china(την ώρα μάλιστα που εγώ έχω ζητήσει ειρήνη,αγάπη,υγεία!).Προσπάθησα πολύ , να το ξέρεις αυτό. Γράμμα στο γράμμα, χρόνο με τον χρόνο περίμενα από εσένα μια κίνηση καλής θέλησης. Αλλά τίποτα. Μόνο αρκουδάκια και αυτοκινητάκια.
Έχουμε και λέμε λοιπόν...


Το πραγματικό σου όνομα είναι Νικόλαος. Είσαι ισχνός ασπρογένης γέροντας και γεννήθηκες στα Πάταρα της Λυκίας. Οι γονείς σου ήταν εύποροι και σου προσέφεραν επιμελή μόρφωση. Ωστόσο από μικρός έμεινες ορφανός και κληρονόμησες τη μεγάλη περιουσία τους.Έγινες ιερέας και αργότερα ηγούμενος της Μονής Σιών στα Μύρα της Λυκίας. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων Λυκίας πέθανε, οι επίσκοποι , δια θεϊκής αποκαλύψεως , σε αναγόρευσαν Αρχιεπίσκοπο.

Πέρασες δύσκολα χρόνια. Διωγμοί του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού και εξορία για τα πιστεύω σου. Με την ενθρόνιση του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου επέστρεψες στη θέση σου , συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό σου έργο.Ωστόσο κάποιες φορές ούτε και εσύ ήσουν καλό παιδί. Όπως τότε στη Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας. Θυμάσαι; 'Ηταν εκεί εκείνος ο εκνευριστικός , ο Άρειος. Είναι αλήθεια ότι εξαιτίας του έγινε εκείνη η Σύνοδος. Οι παράλογες διδασκαλίες του, τα βλάσφημα πιστεύω του είχαν προκαλέσει έντονες προστριβές. Έχασες την ψυχραιμία σου. Θόλωσες. Ξέσπασες.Τον χαστούκισες κατά τη διάρκεια της Συνόδου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπεις φυλακή με διαταγή του ίδιου του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου.

Πέθανες ειρηνικά στις 6 Δεκεμβρίου του 330 μ.Χ. (ή 345 ή 352). Από τότε η μνήμη σου τιμάται στις 6 Δεκεμβρίου και θεωρείσαι προστάτης των ναυτικών και της θάλασσας.

Παρ'όλα αυτά όμως κατάφερες εκτός από την 6η Δεκεμβρίου , να καθιερωθείς στις συνειδήσεις των απλών ανθρώπων και ως...κάποιος άλλος!Μιλάω φυσικά για τον πραγματικό Άγιο Βασίλειο, εκείνον που έζησε στην Καππαδοκία.Το αστείο είναι ότι η εικόνα που έχουμε για σένα (δλδ για τον "Άγιο Βασίλη") είναι αποτέλεσμα μια πολύ πετυχημένης διαφήμισης της Coca Cola και μερικών ακόμα παγανιστικών στοιχείων των βόρειων λαών, όπως π.χ. τάρανδοι,μεγάλες κάλτσες,Άστρο του Βορρά, "πατέρας του Χιονιού" κτλ.

Μάλιστα η αντικατάστασή σου στην Ελλάδα έγινε περίπου την εποχή του '50-'60 όταν οι μετανάστες συγγενείς έστελναν κάρτες με τη μορφή αυτή. Κάπως έτσι λοιπόν γίνεται σαφές ότι είσαι ο Άγιος Βασίλης , χωρίς όμως πραγματικά να είσαι.

Άρα καταλήγουμε στο προφανές συμπέρασμα , που κάποια παιδιά προσπάθησαν να μου εξηγήσουν όταν πήγαινα σχολείο: Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης! Για αυτό και δεν μπαίνω στον κόπο να σου ζητήσω παγκόσμια ειρήνη , αγάπη, υγεία κτλ. Θα αρκεστώ σε ένα ποδήλατο!

Καλή χρονιά!Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...