Youropia Flag

Οι 16 προτεραιότητες για τη Θεσσαλονίκη


Δεκαέξι έργα προτεραιότητας συνθέτουν το πλαίσιο του master plan του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη Θεσσαλονίκη, με χρονικό ορίζοντα το 2020. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τραμ, monorail, υποθαλάσσια αρτηρία, ζεύξη Θερμαϊκού, αναπλάσεις, αλλά και τα... γνωστά πάρκινγκ και έργα διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων.


Τα κονδύλια που θα απαιτηθούν είναι -ειδικά για την τρέχουσα περίοδο- δυσθεώρητα, όμως το υπουργείο φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει. Ο κ. Μαγκριώτης παρουσίασε τις 16 προτεραιότητες, τις οποίες αναφέρουμε επιγραμματικά:
1. Κεντρικό τμήμα του σχεδιασμού είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, προαστιακός και monorail).
2. Διασπορά της κυκλοφορίας με:
- Δύο συγκοινωνιακούς δακτυλίους, έναν εσωτερικό και έναν εξωτερικό της πόλης.
- Παράκαμψη ιστορικού κέντρου.
- Ζεύξη του Θερμαϊκού μεταξύ Αγγελοχωρίου και Χαλάστρας.
- Τριπλή προσπέλαση στη Χαλκιδική από Μουδανιά - Πολύγυρο και ανισόπεδος κόμβος Γερακαρούς στην Εγνατία – Αγ. Πρόδρομος.
- Χώροι στάθμευσης περιμετρικά του ιστορικού κέντρου.
- Χώροι στάθμευσης στους περιφερειακούς δήμους.
- Μεταφορά ΔΕΘ - Μητροπολιτικό πάρκο στο χώρο που θα μείνει.
- Μεταφορά Πανεπιστημιακών Σχολών.
- Ανάπλαση θαλάσσιου μετώπου.
- Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.
- Υπογειοποίηση σιδηροδρομικών γραμμών Θεσσαλονίκης.
- Γραμμικό περιαστικό δάσος (διπλασιασμός Σέιχ Σου ώς το Ωραιόκαστρο με ενοποίηση των δασικών εκτάσεων).
- Μικρά - μεσαία έργα για ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού περιφερειακά.
- Λιμάνι: επέκταση 6ης προβλήτας - εμπορευματικό κέντρο.
- Αεροδρόμιο: επέκταση διαδρόμου (10/28) - νέος αεροσταθμός.
- Μετεγκατάσταση ποδοσφαιρικών γηπέδων.
- Αντιπλημμυρική προστασία πολεοδομικού συγκροτήματος και κεντρικής Μακεδονίας.
- Ορθολογική διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων.

Πηγή:
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=70411


Large τύπος ο Μαγκριώτης, καρντάσια. Εν μέσω κρίσης,  παρουσίασε δεκαέξι έργα για τη Θεσσαλονίκη, τα όποια ξεπερνούν σε κόστος την περιουσία των Bill Gates και Steve Jobs μαζί, και με χρονικό ορίζοντα το 2020 όταν, σε ελληνικούς ρυθμούς, χρειάζονται τουλάχιστον διακόσια πενήντα έξι χρόνια για να πραγματοποιηθούν. Για να ανακοινώσει κάποιος υπουργός επίσημα τέτοιες μεγαλεπήβολες προθέσεις σε μια  τόσο χρεωμένη χώρα, διαθέτει μια εκ των δυο παρακάτω ιδιοτήτων: Ή μεγάλη παραγωγή ανδρικών ορμονών, και αντίστοιχα μεγενθυμένους τους αδένες παραγωγής τους, ή πολύ θράσος, σε συνδυασμό με ένα ευκολόπιστο ή κουφό ακροατήριο.
Διαβάζοντας την παραπάνω λίστα, βρήκαμε μερικά από αυτά τα έργα πολύ αστεία! Μήπως τελικά τα παρουσίασε για να μας ευθυμήσει ο υπουργός; Κάποια από αυτά, αποτελούν ανεξάντλητη πηγή γέλιου..!

Ορίστε ένα τοπ 6:
6. Ορθολογική διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων – Αυτό σημαίνει, τα στερεά απόβλητα στη χωματερή και τα υγρά στη θάλασσα.
5. Αντιπλημμυρική προστασία πολεοδομικού συγκροτήματος – Σε κάθε περίπτωση βροχής, θα μοιράζονται δωρεάν ομπρέλες και γαλότσες –one size fits all- για την προστασία των πολιτών σε εξωτερικό περιβάλλον, και εργονομικοί κουβάδες, για να βγάζουν οι πλυμμηρισμένοι με άνεση και χάρη τα νερά από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους.


4. Μεταφορά Πανεπιστημιακών Σχολών -  Τα πανεπιστήμια θα μεταφερθούν απέναντι από το Αστυνομικό Μέγαρο, για να γίνονται με ευκολία οι καθιερωμένες συμπλοκές με τους αστυνομικούς κάθε δεκαεφτά του Νοέμβρη, κάθε έξι Δεκεμβρίου, ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου κτλ. Έτσι, θα αποφεύγονται τα δρομολόγια των αστυνομικών από τα τμήματα στα πανεπιστήμια, που σημαίνει λιγότερη κατανάλωση βενζίνης από τα περιπολικά, μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, διέλευση των αυτοκινήτων χωρίς πρόβλημα στην Εγνατία.
3. Υπογειοποίηση σιδηροδρομικών γραμμών Θεσσαλονίκης – Αν χρειάστηκε να περάσουν εκατόν πενήντα χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας των τραίνων στην Ευρώπη και ένας Γιώργος Παπαδόπουλος, για να φτιαχτούν απλοί σιδηρόδρομοι, τότε θα χρειαστούν  άλλα διακόσια χρόνια και ο Χίτλερ ο ίδιος, για να φτιαχτεί ο υπόγειος. Αυτό μας δείχνει ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν έχει καλή αίσθηση του χρόνου και πιστεύει στη μετεμψύχωση.


2 Γραμμικό περιαστικό δάσος (διπλασιασμός Σέιχ Σου ως το Ωραιόκαστρο με ενοποίηση των δασικών εκτάσεων) – Κι επειδή τα δάση είναι αντιαισθητικά, με κάθε δέκα δέντρα που θα φυτεύονται θα έχουμε δώρο – στολίδι μια βίλα, για να ομορφαίνει το τοπίο.  Οι βίλες θα ανήκουν διαδοχικά σε βιομήχανους - γιατρούς - δικηγόρους - επιχειρηματίες, για ποικιλία. Άλλωστε, για να καταπατηθούν τα δάση, πρέπει πρώτα να φτιαχτούν.
1. Κεντρικό τμήμα του σχεδιασμού, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, προαστιακός και monorail) – Η πρώτη θέση στο τοπ ανήκει δικαιωματικά στα «μέσα σταθερής τροχιάς», μόνο και μόνο επειδή περιείχαν τη λέξη «monorail». Ανέκδοτο της πόλης που βάζει κάτω τον Τοτό, τη μικρή Αννούλα, τον Τούρκο, τον Έλληνα και το Γερμανό, τους ιθαγενείς στο νησί,  τις ξανθιές, το Γιωρίκα, τον Κωστίκα και όλο τους το σόι μαζί.

Να είστε καλά κύριε Μαγκριώτη, μας κάνατε και γελάσαμε… Τυχερός εσείς και οι όμοιοί σας που θα γελάσετε τελευταίοι, όταν θα καταχράστε τα κονδύλια αυτών των έργων.


Marilyn
Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...