Youropia Flag

Μπιν Λάντεν, ο θάνατος που προκαλεί χαρά;


Οι πληροφορίες, έως και τώρα ακόμα, είναι συγκεχυμένες.


Μια ενημέρωση σύγχυσης ακολούθησε με την είδηση του θανάτου του Νο.1 καταζητούμενου στον κόσμο.  Άλλοι μιλούν για συνωμοσία και άλλοι βιάζονται να δώσουν πλαστές φωτογραφίες του νεκρού Μπιν Λάντεν στην δημοσιότητα. Οι ΗΠΑ πάντως διαδίδουν το πόσο σεβάστηκαν τον νεκρό πετώντας την σωρό του στη θάλασσα, αφού πρώτα ακολούθησαν το μουσουλμανικό τελετουργικό. Άλλοι παρουσιάζουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν δειλό να κρύβεται πίσω από μια γυναίκα για να γλιτώσει την επίθεση από τους αμερικανούς κομάντο που εισέβαλλαν στην έπαυλή του για να τον συλλάβουν. Άλλοι ισχυρίζονται πως σύντομα θα βγει βίντεο στην δημοσιότητα όπου ο φερόμενος νεκρός ηγέτης της Αλ Κάιντα θα δηλώνει οτι είναι ακόμα ζωντανός και θα ενθαρρύνει την τζιχάντ και τους μάρτυρές της.

Ο προηγούμενος επιτυχημένος πλανητάρχης, Τζώρτζ Μπούς ο νεότερος, είχε δηλώσει οτι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν καταζητείται και του αρκεί η σύλληψή του έστω κι αν βρεθεί νεκρός. Ο νέος πλανητάρχης, -η ελπίδα πολλών για την αλλαγή νοοτροπίας, το άνθος δημοκρατικότητας στις ΗΠΑ- Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σε διάγγελμά του πως ο κόσμος είναι πιο «ασφαλής» τώρα που ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός και οτι οι ΗΠΑ τήρησαν την υπόσχεσή τους για απονομή δικαιοσύνης. 

Ένα διάγγελμα ακατανόητο επί της ουσίας, αλλά κατανοητό ως προς τις εντυπώσεις που δημιουργεί και όσον αφορά το προφίλ του προέδρου και της κυβέρνησής του, αν σκεφτεί κάποιος οτι ήδη η δημοτικότητά του με αυτό του το επίτευγμα εκτοξεύθηκε. Ένας ύμνος σε αυτόν και τους αξιωματούχους του που κατάφεραν και καθάρισαν την Γη από τον τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν. Δεδομένου οτι ο κόσμος ανακουφίστηκε από αυτήν την χαρμόσυνη, σύμφωνα με τον Ομπάμα, είδηση…, η Γη πλέον μπορεί να συνεχίσει να ζει ελεύθερη και ασφαλής. 
 

 
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν μπορεί να ήταν τρομοκράτης, μπορεί και όχι. Μπορεί να οργάνωσε το τραγικό γεγονός των διδύμων Πύργων, όπου χιλιάδες άνθρωποι πέσανε θύματα ενός διεστραμμένου μυαλού ή μήπως διεστραμμένων συμφερόντων, μπορεί και όχι. Θα το δείξει η ιστορία. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένας φανατικός μουσουλμάνος, ένας ηγέτης οργάνωσης που πίστευε στην βία και στον οπαδισμό. Η ρητορική του δίχαζε και δεν ένωνε. Δεν βλέπω την διαφορά από πολλούς άλλους πολιτικούς ή τραπεζίτες, επιχειρηματίες ή στρατηγούς αυτού του κόσμου, οπαδούς της μισαλλοδοξίας. Η διαφορά τους προφανώς έγκειται στις δημόσιες σχέσεις. Ο Μπιν Λάντεν δηλωμένος κακός, οι άλλοι υποχθόνιοι κακοί με τον μανδύα της δημοκρατίας και της εντιμότητας να ακουμπά πάνω τους ίσα για να μας ξεγελούν. Στην ίδια μοίρα λοιπόν.  

Στην Ελλάδα από την αρχαιότητα ως λαός, έχουμε συμμετάσχει πολλές φορές σε πολέμους, είτε πρόκειται για αγώνες απελευθέρωσης, είτε εμφύλιους. Πάντα είχαμε εχθρούς εσωτερικούς και εξωτερικούς. Η ηθική στον πόλεμο, αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο, απαιτεί σεβασμό στον εχθρό, στον νεκρό, στον ηττημένο. Αν και οι πανυγυρισμοί των Αμερικανών στις ΗΠΑ δεν ξενίζουν τόσο, για χίλιους -αυτονόητους ίσως ακόμα και προσωπικούς των ανθρώπων αυτών- λόγους, ο πανυγυρικός λόγος του Ομπάμα επί του πτώματος του Μπιν Λάντεν είναι πραγματικά άξιος απορίας, δεδομένου του οτι ως αρχηγός του αμερικανικού κράτους, δεν απευθυνόταν μόνο στους συμπατριώτες του κάτι που φυσικά ήταν εν γνώσει του. 

Ωστόσο, ο πόλεμος τώρα ξεκινάει. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τα μέτωπα πολέμου που χρόνια τώρα έχουν στήσει για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και οι φανατικοί μουσουλμάνοι μαινόμενοι πλέον για τον θάνατο του πνευματικού τους, τα τελευταία χρόνια, ηγέτη, με δεδομένο οτι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να ηγηθεί επιχειρήσεων ή ακόμα και να σχεδιάσει τέτοιες. Και αυτό είναι πολύ χειρότερο. Τα αντίποινα αναμένονται σκληρότερα και με περισσότερο μίσος, μιας και οι εορτασμοί της αντίπαλης όχθης ηλεκτρίζουν την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.
 
 
 
Μανωλία Κίτσου
 






Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.







Σχόλια


Χάρης Σγουραμάλης στις 03/05/2011 21:40:27
Ο Μπιν Λαντεν ζει, αυτός μας οδηγεί