Youropia Flag

Fan Club Αγγλικών Ομάδων (Μέρος ΙV)


Ταξιδέψαμε ως το Βορρά της Αγγλίας, τραγουδήσαμε στις pub του Μάντσεστερ και ρίξαμε «Κανονιές» στο ιστορικό λιμάνι του Liverpool. To «Youropia.gr» σας παρουσιάζει τα ελληνικά Fan Club των μεγαλύτερων αγγλικών ομάδων. Λάβετε θέσεις…


Η περιήγηση μας στα fan club των αγγλικών ομάδων θα συνεχιστεί με τους Τζέραρντ, Τόρρες και την παρέα τους. Η ιστορική Liverpool έχει εδώ και 9 χρόνια τη δική της ελληνική λέσχη φιλάθλων που σιγοτραγουδά με περηφάνια για το θρύλο του μεγάλου λιμανιού. 

«Η ιστορία της Λέσχης ξεκινάει το 2002, χρονιά την οποία ιδρύεται. Ηγέτης αυτής της προσπάθειας ήταν ο μέχρι & σήμερα Πρόεδρος της Λέσχης, Γιάννης Σκοτίδας με άξιους συμπαραστάτες τον σημερινό Αντιπρόεδρο Στέλιο Παούρη και τον τότε Γενικό Γραμματέα της Λέσχης, Νίκο Ραδικόπουλο» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση ίδρυσης και συνεχίζει: «Για να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια υπήρξαν αρκετές δυσκολίες. Πρώτη και βασικότατη ήταν το γεγονός ότι έπρεπε να πάρουμε την έγκριση της επίσημης Liverpool για τη λειτουργία της Λέσχης».

«Ευτυχώς το Μάρτιο του 2002 το ταξίδι του Ι. Σκοτίδα και του Ν. Ραδικόπουλου στέφεται με επιτυχία, αφού οι υπεύθυνοι για θέματα λεσχών στη Liverpool, διαβεβαίωσαν του δύο άντρες ότι η τότε νεοσύστατη Λέσχη θα έχει την πλήρη υποστήριξη της ομάδας. Εφόσον υπήρχε η έγκριση το μόνο που έμενε ήταν να βρεθεί ένας χώρος για να στεγαστεί η Λέσχη. Η πλειάδα των περισσότερων συνευρέσεών μας κατά τη διάρκεια του έτους 2002-2003 έγιναν σε ένα άκρως βρετανικό περιβάλλον στους Αμπελόκηπους. Η Λέσχη Φίλων Λίβερπουλ ήταν γεγονός».
 
Σταδιακά η Λέσχη γιγαντώνεται και αποκτά έναν πρότυπο χώρο όπου θα στεγαστούν τα όνειρά της. «Ο πρώτος μας χώρος ήταν στην οδό Αιόλου 104 στον 6ος όροφο, όπου βρεθήκαμε να αυξανόμαστε συνεχώς φτάνοντας μέσα τρία χρόνια λειτουργίας να απαριθμούμε περίπου 350 ενεργά μέλη. Αυτό που μας ικανοποιούσε ιδιαίτερα ήταν το γεγονός ότι στη λέσχη μας άρχισαν να εγγράφονται και μέλη τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού όπως π.χ. από Αγγλία, Σερβία, Αυστραλία, Λίβανο, Αλβανία, Πολωνία, κ.α.».

Τα πρώτα ταξίδια στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας είναι γεγονός και ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Ενδεικτικά το 2005 συνολικά για τους αγώνες του Champions League δόθηκαν στη λέσχη 300 εισιτήρια, δείγμα ότι η επίσημη Λίβερπουλ υπολογίζει πολύ το ελληνικό Club.

Για την εύρυθμη λειτουργία της Λέσχης έχει δημιουργηθεί ένα πρότυπο site – οδηγό για κάθε γνήσιο φίλαθλο των «Κόκκινων». Εκεί υπάρχει συνεχή ενημέρωση για όλα τα νέα του αγαπημένου συλλόγου, συνεντεύξεις πρωταγωνιστών, ειδικά αφιερώματα καθώς και ενδιαφέρουσες ενότητες όπως «Σαν σήμερα» ή «Που είναι τώρα». Παράλληλα, στην ειδική ενότητα «Γωνιά μελών» τα μέλη μπορούν να δουν φωτογραφίες και βίντεο από το αρχείο του συλλόγου, να συμμετέχουν σε παιχνίδια καθώς και να ψηφίσουν σε διάφορα κουίζ.Ευθύμιος Σαββάκης

 

* Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής, την τοποθεσία του club, τις διαθέσιμες προσφορές και τους τρόπους επικοινωνίας μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα «www.liverpool.gr». Γιατί όπως λέει και το γνωστό σύνθημα: «You’ll never walk alone»! 
 
 
 
 


Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...