Youropia Flag

Live από το καπάνι


Η Μεγάλη Βδομάδα έρχεται και περιμένω με ανυπομονησία τα ρεπορτάζ από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι, λόγω των αλλαγών στα κριτήρια των δεικτών κατανάλωσης.


Έγινε γνωστό πως οι δείκτες κρίθηκε αναγκαίο να αναθεωρηθούν βάσει μνημονίου, επειδή είμαστε υπεραπασχολούμενοι τεμπελχανάδες και υποαμοιβόμενοι κοπρίτες και καλά να πάθουμε.

Έτσι, μέτρο σύγκρισης με άλλες χρονιές δεν είναι πλέον η τιμές της σκωταριάς και του κατσικοπρόβατου, αλλά της θρούμπας, του σπαθόχορτου (που τσίμπησε λίγο σε σχέση με πέρσι, το παραδέχτηκε μέχρι και ο Καψής), της κουκουνάρας και του σανού με ονομασία προέλευσης. Ό, τι τρώμε εμείς και ο Παπαγκάλος

Δυσκολία προέκυψε με τα νέα κριτήρια αξιολόγησης του βιοτικού μας επιπέδου, αφού στοιχεία παλιών ετών δεν υπάρχουν για σύγκριση. Τα "τρόφιμα" αυτά έως πέρυσι, τα χρησιμοποιούσαμε για να παχαίνουμε τα κατσικοπρόβατα, που παραδοσιακά την πληρώνουν τέτοιες μέρες.

Έτσι, αναγκαία κρίθηκε η σύσταση του Παρατηρητήριου Τιμών Ζωοτροφών για την συλλογή των απαραίτητων στοιχείων. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι τιμές κρίθηκαν εξαιρετικές, με αποτέλεσμα να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στα μποστάνια και τις αυλές άνω των 2,17 τ.μ. με ζαρζαβατικά.

Η είδηση προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Στη λαϊκή αγορά Κολοπετεινίτσας με το που εξαντήθηκαν τα φιρίκια Αγουλινίτσας, αντέδασε σπασμωδικά η Διεθνής της Χρηματαγοράς, κλονίστηκε ο δείκτης Mulele Mumboto της Δυτικής Ζάμπια, με συνέπεια να κάνουν νέο ρεκόρ τα Ελληνικά spreads.

Στο εσωτερικό, φανερές είναι οι επιφυλάξεις των καταναλωτών για το κόστος του γιορτινού τραπεζιού, (για όσους έχουν ακόμη την επίπλωση του σπιτιού τους), ή του γιορτινού πατώματος, (για όσους ακόμη έχουν τα σπίτια τους).

Ανήσυχοι είναι και οι χασάπηδες γιατί φέτος όλα τα ζωντανά φέξανε. Βλέπετε, το βάσει μνημονίου "ευθυγραμμισμένο, ευέλικτο, εξορθολογισμέν" διαιτολόγιό μας, συμπίπτει με αυτό των κατσικοπροβάτων, με αποτέλεσμα να ανέβει η ζήτηση και να ακριβύνουν οι τέως ζωοτροφές και νυν εθνική δίαιτα.

Πολλοί παραγωγοί αναφέρουν πως βρίσκουν πιο συμφέρον να δίνουν στα πρόβατα από πέντε ευρώ για να τρώνε σε all you can eat salad bars, παρά να αγοράσουν ένα δεμάτι σανό.

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, από τις αρχές του μήνα στην εξοχή και υπό τον αίθριο ουρανό, πλακώνονται κάτισχνοι καταναλωτές εναντίον συνασπισμένων αιγοπροβάτων, για δυό καντάρια άχυρο.

Αυτό το μπαΐρι ήταν του παππού μου υποστηρίζουν οι μεν. Ήταν και του παππού μας που φάγατε πρόπερσι βελάζουν οι δε. "Αυτό το χόρτο είναι δικό τους και δικό μας" παίζουν οι Locomondo και είναι το hit του Πάσχα, για τις ανάγκες του οποίου θα κυκλοφορήσει και διασκευή σε δημοτικό.

Τσάμικος με ζουρνάδες και τσαμπούνες για την Ελλάδα και καρσιλαμάς ατζέμικος με ορχήστρα πνευστών για το εξωτερικό. Την επιμέλεια της δημοτικής εκδοχής έχει ο αντιπρόεδρας που τέτοιες διασκευές τις κατέχει, από την εποχή που τραγουδούσε στο κουτούκι του Γκένσερ.

Περνάμε τώρα στην υπόλοιπη επικαιρότητα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να λάβει τα νέα μέτρα που πρόκειται να πάρει…

 

Άρης Καρδασιάδης



 







Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.







Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...