Youropia Flag

Τι σανό έχουμε σήμερα;


Τελικά, για να μπορέσεις να μεταφράσεις τους ρημαδοδείκτες της οικονομίας, πρέπει να έχεις κάνει –με συντηρητικούς υπολογισμούς- επί δωδεκαετία, υφυπουργός βοηθός φακίρη, προσηλωμένος στο να γίνεις εσύ μια μέρα υπουργός στη θέση του φακίρη, για να ασκήσεις Υψηλή Φακιρική.


Τι είναι αυτοί οι δείκτες, που όταν δείχνουν βελτίωση του οικονομικού κλίματος, χιλιάδες ζωές τινάζονται στον αέρα λόγω οικονομικών δυσχερειών; Κι’ αν είναι έτσι, γιατί τους κρατάμε και δεν τους αλλάζουμε; Αν είναι να μας πεθάνουν οι δείκτες, γιατί δεν δείχνουμε στους δείχτες την πόρτα;

Είναι η οικονομία, ένα εργαλείο της πολιτικής και της Δημοκρατίας, για δίκαιη κατανομή της αξιοπρέπειας ή απλώς ένα εργαλείο στα χέρια μιας παρέας τσακαλιών που επενδύουν στην μιζέρια εκατομμυρίων; 

Και σου ζητούν από πάνω να ματώσεις τη χώρα, για να επανακάμψει ένα σύστημα που απεργάζεται τη δυστυχία σου, μέσω funds και χρηματιστηριακών παπατζήδων, δια μέσου νησιών τύπου Καϊμαναμάν και εταιρειών τύπου Απρόσωπος, να επενδύει και να τζογάρει στην δυστυχία σου. 

Να μη βρίσκεται ένας χριστιανός ρε παιδί μου, να φωνάξει έναν πολιτσμάνο να πιάσει αυτές τις ύαινες που καταληστεύουν ολόκληρες χώρες, καταδικάζοντας λαούς στην ανέχεια και την εξάρτηση από το ληστή. 

Πάντως οι δείκτες έχουν και τα καλά τους. Για τις Άγιες Αγορές λ.χ. που μασάνε allweather, όπως και να δείχνει ο δίχτυς, η ψαριά τους είναι πάντα βαρβάτη, γεμάτη κόπους και αύριο, των αφελών. Ημών των ιδίων.

Οι δείκτες είναι επίσης καλοί για τους πολιτικούς. Τους δίνεται η ευκαιρία με τον κομματικό πατριωτισμό τους, να ξεσκονίσουν τα φακιρικά και να τους μεταφράσουν συγκυριακά και με ορίζοντα τριών ωρών. (Σε περίπτωση που στο δίωρο δεν κάνει κάποια δήλωση ο -συντονίζων τη Συμφωνική του Μπάχαλου- αντιπρόεδρος, φον Ξερόλας ο Συριζομάχος).

Νικήσαμε εσχάτως, αν το πήρατε χαμπάρι εσείς, γιατί εμείς είμαστε κομμάτι κουμπωμένοι: οι δείκτες του χρηματιστηρίου ανακάμπτουν, μέχρι οι επενδυτές-κοράκια βρούνε μια άλλη χώρα σε τιμή ευκαιρίας, πρόθυμη να κάνει περισσότερα κουνήματα, από αυτά που κάνει η "ό,τι έχετε ευχαρίστηση", δική μας. 

Πάμε εν μέσω κρίσης -που το γκουβέρνο αδυνατεί να διαγνώσει, μόνο κάθεται και φωνάζει απ’ το κατάστρωμα κάτι αλαμπουρνέζικα περί επιτυχούς πολιτικής- να βρούμε κάποιες επιπλέον δεκάδες δις στα επόμενα χρόνια, για να πληρώσουμε το κόστος της επιμήκυνσης, βοήθειά μας.

Που την «κέρδισε» η κυβέρνηση, για να τη δώσει -κι’ αυτήν- στις τράπεζες. Που αυτές με τη σειρά τους θα τη διοχετεύσουν στην παραγματική οικονομία… όπως και προηγούμενα, και μπλα μπλα ανάπτυξη, μπλα μπλα μπλα ανάκαμψη, μπλα μπλα ανακούφιση των ασθενέστερων. 

Γεγονότα που ήδη συμβαίνουν σύμφωνα με τους πηδαλιούχους της σχεδίας μας (άσχετα αν εμείς είμαστε κακοπροαίρετοι και περιορισμένης φακιρικής και δεν βλέπουμε τριχιά την τρίχα) και σηματοδοτούν τη νίκη των δυνάμεων της προόδου -δια της οπισθοδρόμησης- και της αλλαγής μέσω φεουδαλισμού.

Για ρίξε μια ματιά στους δείκτες ρε Μέντιο. Τι σανό έχει σήμερα;
 
 
 
Άρης Καρδασιάδης
 
 


Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...