Youropia Flag

Lost in Translation


Διάβασα αυτό εδώ το κομμάτι και πραγματικά έχω τρελά νεύρα λέ-με…


Διάβασα αυτό εδώ το κομμάτι και πραγματικά έχω τρελά νεύρα λέ-με…

Αναρωτιέμαι πραγματικά πώς είναι δυνατόν μια εφημερίδα που θυμάμαι να θεωρείται καλή όταν πήγαινα σχολείο το ‘98 (μας έλεγαν να τη διαβάζουμε για την έκθεση στις πανελλήνιες, για τα καλά γραμμένα άρθρα) να εκδίδει το εν λόγω άρθρο.

Σαν σύνοψη το άρθρο, είναι μια συνεντεύξη και το summary των απόψεων του καταξιωμένου καθηγητή Χανς Βέρνερ Ζιν. Και τί μας λέει ο κύριος αυτός? Μας λέει ότι οι φόροι πρέπει να ανέβουν, οι πληρωμές να μειωθούν, ή και να κοπούν με μια υποτίμηση της τάξης του 30%, και να υπάρξει μεγαλύτερη και πιο αυστηρή επιτήρηση για να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή… Προσωπικά το μόνο που με βρίσκει σύμφωνη είναι αυτό για τη φοροδιαφυγή, που και αυτό αν λάβεις όλους τους παράγοντες υπόψιν μάλλον θα δεις ότι ούτε αυτό έχει καμία σημασία. Και εξηγούμαι.

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι μεγάλη πατάτα, γιατί το μόνο που θα κάνει είναι να τρομάξει τον κόσμο, και να πράξει μάλλον σύμφωνα με τα παρακάτω σενάρια:

(1) Να πάει να πάρει όλα τα λεφτά του από τις τράπεζες, που ήδη παππούδες το κάνουν και η χώρα αφού γίνει γκέτο με κλοπές και βία, να πάει για μια ωραιότατη χρεωκοπία και οι Γερμανοί να μας αγοράσουν μαζί με τους υπόλοιπους να έχουν να κάνουν μπάνια δωρεάν το καλοκαίρι..

(2) Ο κόσμος, να γίνει πιο καχύποπτος και άρα σαν Έλληνας πιο κερδοσκόπος. Δηλαδή θα βρει σίγουρα τρόπο να φοροδιαφύγει, να ανεβάσει κάπως το τζίρο του (ειδικά αν ο ένας είναι κιόλας άνεργος, κάπως πρέπει να αντισταθμιστεί η απώλεια του ενός εισοδήματος) και γενικά να γίνει το γης μαδιάμ..με τον κλέφτη να γίνεται κλέφταρος και τρέχα γύρευοπουλος..

Ο Έλληνας στη φάση που βρίσκεται δεν έχει μάθει στα ζόρια… δεν μπορείς να τον τρομάζεις… ο τρομαγμένος άνθρωπος δεν αποδίδει… ο φόβος φυλάει τα έρμα αλλά στις σωστές δοσολογίες. Πρέπει να υπάρξει τρόπος να τον κάνεις να θελήσει να βγει από το αδιέξοδο, όχι να προσπαθήσει είτε να λουφάξει είτε να τη βγεί καθαρός από τα πλάγια…έτσι το μόνο που θα πετύχουμε είναι να αποτελέσουμε ένα ωραιότατο θέρετρο για τις Ευρωπαϊκές μεγαλοδυνάμεις, που θα μας αγοράσουν πολύ φτηνά, αλλά σα τα χανουμάκια δεν θα μπορούμε ποτέ να βγούμε από το χαρέμι…

Εγώ όμως σε άλλο θέμα θέλω να εστιάσω. Από αυτά που ξέρω από Marketing και HR Management μπορώ να πώ πως το παραπάνω επισυναπτόμενο άρθρο αποτελεί μια πολύ όμορφη διαφήμιση και τίποτα παραπάνω… Δεν έχω διαβάσει περισσότερα και πιο αναλυτικά για τον κύριο αυτόν και τις απόψεις του, αλλά από αυτά και μόνο που διάβασα το τυπάκι μας ήρθε απλά να μας διαφημίσει τη χώρα του. Και έγραψα λάθος, όχι να διαφημίσει σε εμάς, αλλά στην ευρύτερη επικράτεια…την υφήλιο.

Οι απόψεις του που συνοψίζονται στην φράση «Οι πρώην πρωταθλητές σήμερα σέρνονται και αγκομαχούν.Οι πρώην χελώνες τρέχουν σαν γαζέλες!» πραγματικά με κάνει και μένω με το στόμα ανοιχτό…τί λέει το τυπάκι…σε ποιον απευθύνεται?? Ποιοι πρωταθλητές, που είμασταν τόσο μέσα στη ντόπα των επιδοτήσεων που δεν καταλαβαίναμε τι μας γίνεται..

Αλλά σωστά…η καλή, η σωστή διαφήμιση χρειάζεται το μέτρο σύγκρισης…γιατί να προτιμήσουμε το συγκεκριμένο προϊόν?? Δλδ τη Γερμανία. Γιατί είναι μια χελώνα… και μια χελώνα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα, εσωτερικά ευαίσθητη και μαλακή να δανείσει σε όποια ”αδελφή” χώρα έχει την ανάγκη της, αλλά με σκληρό κέλυφος για να μη επηρεαστεί ποτέ από την κρίση των άλλων χωρών, ενώ ταυτόχρονα να ζητήσει και να επιβάλει τις απόψεις της στη ζητηση των χρωστούμενων (βλ. Μερκελ κάποιους μήνες πρίν) με firm hand που ξέρει να ζητάει και να βρίσκει το δίκιο του. Ταυτόχρονα η εξελικτική πορεία της ανθεί μέσα σε όλο αυτό το σπαραγμό όπως είπαμε με σταθερά βήματα. Και όλα αυτά και με τη συμβολή των κεφαλαίων από το εξωτερικό, που πρέπει να έρθουν στη χώρα τους γιατί είναι άξια και μπορεί να θέσει και να υλοποιήσει στόχους, η χώρα θα σπιντάρει και θα μεταμορφωθεί σε μια όμορφη γαζέλα, να τη χαίρεσαι που κάνει άλματα και είναι και όμορφη…

Αμ έχουμε και εμείς μύθους κύριε Ζιν…και μάλιστα του Αισώπου που έχει και διδακτικά μνμτα… και το ξέρουμε το στόρυ του λαγού και της χελώνας…απλά κανείς μας δε το αποστήθισε, ενώ εσείς το Χανς και Γκρέτελ το ξέρετε απέξω και ανακατωτά…και μας δελεάσατε με τα γλυκίσματα, για να μας κάνετε σούπα μπροστά στα θέλω σας και τις βλέψεις για παγκόσμια κυριαρχία. Γιατί ένα απωθημένο το έχετε δεν μπορείτε να πείτε…σας έκατσε άσχημα που έπρεπε να ζητήσετε συγγνώμη κάποια στιγμή για τις μαλακίες σας και σαν μικρά παιδάκια, τώρα το κρατήσατε απωθημένο και πρέπει να κυριαρχήσετε…βέβαια μου θυμίζετε και κάτι παιδικά που ο κακός το έχει άχτι να κυριαρχήσει τον κόσμο, μουχαχαχαχαχα – κλεμμένο από τους κακούς που λέγαμε…σατανικό γελάκι…

Πλεόν κύριε Ζίν μου η αλήθεια δεν βρίσκεται στα παραμυθάκια…ούτε καν στους Sex Pistols…βρίσκεται στο google translate…

 

Ένα άρθρο της φίλης μας της Lonely, που θα τη διαβάζουμε εδώ, συχνά...Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...