Youropia Flag

Πάλι η ίδια ιστορία κόκκινη μονοτονία


«Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας».


Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης». Έτσι αρχίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την πώληση αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές. Τι πρωτότυπο! Ακολουθεί καταγγελία εναντίον του κεφαλαίου, των κομμάτων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι πρωτότυπο επίσης!

Και δεν είναι μόνο το «φαίνεσθαι» αυτής της παρωχημένης, ξύλινης γλώσσας. Είναι η διαρκής αναπαραγωγή του ίδιου τροπαρίου. Εδώ και δεκαετίες. Και για όλα τα θέματα που προκύπτουν. Τόσο που μερικές φορές νομίζω ότι έχουν γράψει μία ανακοίνωση με κενά σημεία και κάθε φορά προσθέτουν τα αναγκαία.

Το θλιβερό, ωστόσο, είναι άλλο. Είναι πια αντανακλαστική αντίδραση η άρνηση. Για όλα, για τους πάντες και για τα πάντα. Είναι η συλλήβδην καταδίκη κάθε κίνησης. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΕΕ και η πλουτοκρατία: το ρεφρέν στο μονότονο τραγούδι του ΚΚΕ. Οι μόνιμοι φταίχτες για την οικονομική κρίση, για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, για την κίνηση στην Τσιμισκή και για το κέικ μου που δεν φούσκωσε. Καταντάει πια αστείο κι φτάνει να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα αυτό το μόνιμο «όχι». Ακόμα και αν δεχθούμε ότι η ρίζα του κακού εντοπίζεται εκεί που λέει το ΚΚΕ, είναι τέτοιος ο τρόπος που το λέει, ώστε χάνει το δίκιο του εξαρχής.

Φαντάζομαι, δε, ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι εναντίον του πλουτισμού των μεσαζόντων σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Και τώρα που ξεκινάει μία ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ προσπάθεια για αλλαγή της κατάστασης, στέκεται αρνητικό για άλλη μία φορά. Καλή η διαδήλωση, καλή και η απεργία, καλή και η κατάληψη. Ως πότε όμως; Ως το σημείο που θα περάσουμε στην πρακτική επίλυση των προβλημάτων. Τώρα που για ένα θέμα έφτασε αυτή η ώρα, γιατί πρέπει το ΚΚΕ να σταθεί απέναντι;

Είναι άραγε πιο αποτελεσματικό να πετάς το μνημόνιο στον υπουργό Οικονομικών μέσα στη βουλή, να κλείνεις το δρόμο και να καταλαμβάνεις δημόσια κτήρια από το να ανατρέπεις στην πράξη την πολιτική που καταγγέλλεις χρόνια τώρα; Ή μήπως είναι πιο βολικό, πιο πιασάρικο και πιο λαϊκίστικο; Δεν ξέρω. Είμαι, όμως, σίγουρη ότι είναι απείρως πιο εύκολο να γκρεμίζεις παρά να χτίζεις, να αντιπολιτεύεσαι στην πεπατημένη παρά να καταθέσεις μία εφαρμόσιμη και ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση, ένα ρημάδι σχέδιο εξουσίας. Και το ΚΚΕ μου το αποδεικνύει περίτρανα.

 

 

 

 

Θεοδώρα ΣαρίδουΑφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...