Youropia Flag

Το θέατρο του πρωθυπουργικού παραλόγου


Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε ο Παπανδρέου στην Βουλή την προηγούμενη Παρασκευή ανέβηκε στο θέατρο «Βουλή των Ελλήνων» μια τεράστια φαρσοκωμωδία με τίτλο “Ποιος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας”.


Δεκάδες εκπομπές με απευθείας συνδέσεις, με εκατοντάδες δηλώσεις και καλεσμένους από τον θίασο της Βουλής, προκειμένου να συζητήσουνε και να αερολογήσουνε για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα της 26ης Οκτωβρίου. 

Τολμώ να πω ότι και εγώ κάποια στιγμή μπήκα στο τρυπάκι να κολλήσω και να μη θέλω να κουνηθώ μπροστά από τον υπολογιστή μου για να μη χάσω ούτε λεπτό τις εξελίξεις που γίνονται στην πολιτική σκηνή. Ευτυχώς για εμένα έκανα μια παύση στην πλύση εγκεφάλου και ανέπνευσα λιγάκι. 

5 μέρες δηλαδή, 120 ώρες, 7200 λεπτά, και πάει λέγοντας, πλύσης εγκεφάλου από όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που ασχολούνται επιμελώς με το επιφαινόμενο της πρωθυπουργίας της χώρας. Και κάθομαι και αναρωτιέμαι: Είμαστε τόσο στόκοι, ώστε να μας απασχολεί διαρκώς ποιος από τα πιόνια θα μας κάνει να πεινάσουμε περισσότερο;;; Ποιος από τις τραγικές συμφεροντολογικές φυσιογνωμίες θα μας αποπροσανατολίσει περισσότερο;;; Και βεβαίως, η απάντηση στο ρητορικό ερώτημα είναι: ΝΑΙ. Ναι, γιατί το πρόβλημά μας δεν είναι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός που θα μας πτωχεύσει, αλλά γιατί θα μας πτωχεύσει.

Κανένα από τα κανάλια, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες, τα ενημερωτικά sites, καλή ώρα όπως αυτό που γράφω, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το τι κρύβεται πίσω από το όλο σκηνικό και την όλη παράσταση. Όλα περιστρέφονται γύρω από το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και πόσες υπογραφές θα βάλει στα νέα μνημόνια που έρχονται για να πάρουμε ακόμη ένα δάνειο, για να εξαρτηθούμε ακόμη περισσότερο, για να υποδουλωθούμε ακόμη περισσότερο στους δανειστές μας. Δεν είδα πουθενά έναν παραγωγικό διάλογο για τη συμφωνία αυτή, για το γεγονός ότι σαν βόδια θα πρέπει να υπογράψουμε σε tabula rasa για να εκποιήσουμε τον εθνικό πλούτο, την εθνική κυριαρχία και την λογική μας. Το θέατρο του παράλογου εκτυλίσσεται μπροστά μας τόσες μέρες με μια πέραν κάθε προηγουμένου κατευθυνόμενη πληροφόρηση από συγκεκριμένες πηγές για να μας κάνουν να αποδεχτούμε και να ζητήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το νέο πρωθυπουργό που θα υπογράψει την συνθήκη παραχώρησης κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Εγώ λέω STOP! Ρίξτε λίγο νερό στο πρόσωπό σας, δώστε μια σφαλιάρα στο μάγουλο σας, κοιταχτείτε στον καθρέφτη και αναρωτηθείτε πόσο πολύ αδρανείς σας έχει κάνει αυτή η κατευθυνόμενη πληροφόρηση που έχετε δεχτεί, ποσό πολύ σας έχει κάνει να σταματήσετε να σκάφτεστε λογικά και πόσο τα παπαγαλάκια σας έχουν πλήξει τη νοημοσύνη σας. Δεν είναι αργά για να ενισχύσετε τις πνευματικές σας δυνάμεις και την κριτική σας σκέψη, να αναρωτηθείτε για αυτά που ακούτε, βλέπετε και διαβάζετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι καθαρή σκέψη και τόλμη για εναντίωση στην πολιτισμική παρακμή που μας λανσάρουν. Μη γίνεστε θεατές σε μια παράσταση που ούτε καν σας σέβεται και σας υπολογίζει σαν κοινό της!



Νίκος Σπυρίδης






Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.







Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...