Youropia Flag

Σκάσε, σε σώζουμε


Με το μεσοπρόθεσμο -λέει- αγοράζουμε χρόνο για να μη φάμε τώρα την "πατητή" από φιλεύσπλαχνους τοκογύφτους συνεταίρους μας, και βρεθούμε στον πάτο της θάλασσας, τροφή για τα χρηματοπιστωτικά σκυλόψαρα.


Θα την φάμε όμως -μας διαβεβαιώνουν- σε λίγους μήνες άντε σε τρία χρόνια, χρεωμένοι κατά κάποιες δεκάδες δεκάδων επιπλέον δις, με ξεπουλημένο το υπόλοιπο της Ελλάδας και όπως μας διαβεβαιώνει -στο βαθμό που μπορεί- η κυβέρνηση, πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το εχθρικότερο περιβάλλον.

Τότε που φιλικές και συνεταιρικές τοκογλυφικές ύαινες -και ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις της έξωθεν αρπαγής και της εγχώριας ρεμούλας- φρενιασμένες από το αίμα των μνημονίων θα φάνε μέχρι και τον Όλυμπο σε τιμή κοτρώνας.

Εάν συμβούν όλα αυτά τα πατριωτικά θα σώσουμε την πατρίδα και -το κυριότερο- θα έχουμε ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, άσχετα αν αυτές ποντάρουν στο θάνατό μας. Έχουμε φτάσει πλέον στην μεταφυσική εκδοχή της οικονομίας. Η Ακουλουθία Του Μαμμωνά.

Η χωρίς αναισθητικό εγχείριση του δόκτωρος Αλμπάνη τότε -και μόνον τότε! είναι μονόδρομος- θα θεωρηθεί πατριωτικά επιτυχής. Το ότι ο ασθενής θα έχει αναχωρήσει για τις αιώνιες μονές της δουλοπαροικής εργασίας και της πατροπαράδοτης μετανάστευσης, είναι πατριωτικώς δευτερεύον.

Άλλωστε χώρες ζόμπι αφήνει όπου πέρασε η Διεθνής Των Τσακαλιών, εύκολα χειραγωγούμενες λόγω ανάγκης και αιμορραγούσες το νεανικό τους σφρίγος, με καθημερινές αιμοπτ(ή)σεις προς χώρες Μινωταύρων.

Έτσι κι εμείς, εκτός όλων των άλλων, και σε απόδειξη ότι γίναμε επιτέλους καλά παιδιά, τους χαρίζουμε -στο καπάκι- γενιές καταρτισμένων -με δανεικά- εργαζομένων, επιστημόνων, τεχνικών.

Βλέπεις Μέντιο, εδώ τους κόβουμε φτερά και πόδια, επειδή κάποιοι με παραγραφέντα εγκλήματα, φρόντισαν ώστε η Ελλάδα -τώρα που έχει την ανάγκη τους- να μην μπορεί να τους κρατήσει.

Υποχρεώνομαι λοιπόν να πράξω το μεταμοντέρνο πατριωτικό μου καθήκον. Θα υπερψηφίσω το μεσοπρόθεσμο ώστε χαρίζοντας και ξεπουλώντας, κόβοντας μισθούς και ράβοντας κομματικά μπαλώματα, θυσιάζοντας τους νέους τριών γενιών και βάζοντας τη χώρα υπο κηδεμονία επ' αόριστο, να την σώσω, μέσα από τις ίδιες πρακτικές και με τον ίδιο μηχανισμό που μας έχει κάνει οικονομική ρόμπα διεθνώς. Ναι, είμαι φακίρης του LSE. Μπορώ, άρα τράβα να μεταλάβεις.

Θα ψηφίσω μάλιστα και το επόμενο μνημόνιο, ώστε να φάμε -και να πούμε κι΄ευχαριστώ- την "πατητή" που θα μας βγάλει πολύ μακρύτερα, στην Κίνα, όπου θα γίνει ευκολότερη η εξοικείωσή μας με την μεταμοντέρνα -και πολύ προχώ να πούμε- αντίληψη της ευμάρειας και της εργασιακής αξιοπρέπειας.

Το ψηφίζω, γιατί το μεσοπρόθεσμο, μεταξύ άλλων, είναι και γαμώ τα σενάρια οικονομικής φαντασίας.Άρης Καρδασιάδης


Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...