Youropia Flag

The naked truth


Οι ερωτικές σχέσεις είναι απλές. Οι γυναίκες είναι εκείνες που τις κάνουν περίπλοκες. Οι άντρες δεν θέλουν να τους «πρήζεις», ενώ εμείς θέλουμε να τους έχουμε με το λουρί. Γι’ αυτό και το τυπικό δείγμα μιας εφήμερης σχέσης είναι το ακόλουθο:


 
 
 
 
 
 Κλιματολογικές αλλαγές στις σχέσεις 
(Κλασσικό δείγμα σχέσης):
 

1ο στάδιο: Λιακάδα

Όταν όλα είναι τέλεια. Μόλις γνωριστήκατε, είναι τόσο γλυκούλης. Βρίσκεστε συχνά και το κινητό έχει γίνει προέκταση του χεριού σου. Κι εσύ; Εσύ φτύνεσαι να μην ματιαχτείς που επιτέλους βρήκες τον τέλειο.

Εξήγηση: εκείνος έχει ακόμη… τον πρώτο ενθουσιασμό και εσύ δεν έχεις προλάβει ακόμη… να αρχίσεις τις γκρίνιες.

Διάρκεια ζωής: πρώτες 2 βδομάδες (3, άμα είσαι πολύ τυχερή).
 
 
2ο στάδιο: Συννεφιές

Όταν αρχίζουν τα «ωραία». Πάνω που έχεις αρχίσει να ενθουσιάζεσαι, αυτός αρχίζει να εξαφανίζεται. Κι εσύ τρελαίνεσαι γιατί αναρωτιέσαι τι έκανες και άρχισε να σου συμπεριφέρεται έτσι. Όταν του στέλνεις εσύ μηνύματα πια και δεν απαντάει όχι απλά στο δευτερόλεπτο, όπως συνήθιζε κατά την περίοδο της λιακάδας, αλλά αργεί ώρες ολόκληρες... Όταν του λες εσύ να βρεθείτε και πάντα έχει κάτι άλλο να κάνει. Όταν ακόμα κι όταν σε παίρνει αυτός τηλέφωνο καταλαβαίνεις ότι το κάνει από αγκαρία.

Εξήγηση: έχει περάσει ο πρώτος καιρός, έχετε κάνει ίσως κάποιες φορές σεξ, που σημαίνει ότι αυτός αρχίζει να ξενερώνει γιατί «σε τέσταρε» ενώ εσύ δέθηκες ήδη συναισθηματικά (οι ορμόνες φταίνε, όχι το κεφάλι σου).

Διάρκεια ζωής: 3η  με 4η  βδομάδα σχέσης (ίσως και 5η άμα είσαι πολύ υπομονετική).
 
...κι αφού έχεις γκρινιάξει, έχεις φωνάξει, έχεις στείλει απειλητικά μηνύματα, ακόμη απειλείς και να βρεθείτε, κι αφού έχεις πρήξει τον άνθρωπο, οδηγείσαι στο 3ο στάδιο…

 
3ο στάδιο: Μπόρα (λίγων ημερών)

Όταν σου έχει στείλει το τρομαχτικό «θέλω να μιλήσουμε» και έχεις ήδη καταλάβει τι θα γίνει. Προσπαθείς να μην το σκέφτεσαι έτσι αφού όλες οι φίλες σου σε διαβεβαιώνουν ότι εσύ δεν έκανες κάτι για να σε χωρίσει, αλλά ξέρεις ότι «ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ». Εάν είσαι πολύ γκόμενα, το έχεις στείλει εσύ για να τον προλάβεις, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο. Θα σε στείλει. Ετοιμάζεσαι για να βρεθείτε επιτέλους, έχεις σκεφτεί τι θα του πεις. Στην αρχή θα είσαι γλυκιά, μήπως και του αλλάξεις γνώμη. Στη συνέχεια, επειδή θα τον δεις απαθή στα όσα του λες, θα αρχίσεις να τον κράζεις. Δεν θα καταλαβαίνεις τι λες και θα μιλάς ασταμάτητα. Νομίζεις ότι έχεις βγει από πάνω, όμως αυτός σε έχει ήδη στείλει. Και πάλι αν είσαι πολύ γκόμενα, λες ότι εσύ τον έστειλες. Σημασία έχει ότι ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Εξήγηση: δεν είχε ίσως σκοπό να σε χωρίσει πρώτου αρχίσεις τις υστερίες, αλλά λίγο ήθελε μη νομίζεις. Όπως και να έχει, του έδωσες μία ακόμη αφορμή.

Διάρκεια ζωής: συνήθως συναντάται κατά την 3η  με 4η  βδομάδα σχέσης και είναι λίγες μέρες παροξυσμού μέχρι την μεγάλη στιγμή.
 
4ο στάδιο: Νηνεμία

Όταν έχεις επιστρέψει σπίτι σου και έχεις καταλάβει τι έγινε μόλις. Αρχίζεις να παίρνεις τηλέφωνα όλες τις φίλες σου για να σε παρηγορήσουν και τον θάβετε με τις ώρες. Περιμένεις μήπως και σου στείλει κάποιο μήνυμα τις επόμενες μέρες, μπαίνεις συνέχεια στο προφίλ του στο facebook για να τον παρακολουθείς, μήπως κι έχει ανεβάσει κάτι στενάχωρο - πράγμα που ποτέ δεν γίνεται, γιατί εκείνος αυτό ήθελε -βλέπεις τις φωτογραφίες του και περιμένεις μήπως αλλάξει κάτι. Καλό είναι να μην περιμένεις για πολύ, γιατί απλά δεν σε γουστάρει!

Διάρκεια ζωής: τελευταία 4η με 5η  βδομάδα. Η σχέση έχει ήδη τελειώσει αλλά εσύ είσαι ακόμα εκεί.

 

Υποκατηγορίες: συνήθως αυτά είναι τα τυπικά χρονικά περιθώρια μίας σχέσης με κλιματολογικές αλλαγές. Μέγιστη διάρκεια, 5 βδομάδες. Υπάρχουν όμως και δύο υποκατηγορίες:

1. «Είχε παλιόκαιρο την μέρα που σε γνώρισα»: η διάρκεια ζωής αυτής της σχέσης δεν ξεπερνά τις 3 βδομάδες. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Πρωτού προλάβεις να καταλάβεις πότε γνωριστήκατε, πότε κάνατε σεξ, έστω και μια φορά, και πότε πλησιάζει το τέλος, σε έχει ήδη στείλει. Συνήθως, δεν υπάρχει κάποιος σαφής λόγος και ίσως να στο στείλει απλά σε μήνυμα.
 
2. «Θεέ μου ρίξε μια βροχή»: παρατεταμένη διάρκεια ζωής κατά το 3ο στάδιο που ξεπερνά τις 4 με 5 βδομάδες. Όχι γιατί όλα είναι καλά και η σχέση σοβαρεύει, όχι. Απλά δεν σου δίνει καν την ευκαιρία να μιλήσετε. Και φυσικά είσαι τόσο γκόμενα που δεν θα κάνεις το δικό τους κλασσικό, το «απλά σε τελειώνω με ένα μήνυμα». Εσύ είσαι κυρία και θέλεις να βρεθείτε για να του τα πεις. Αυτό εξαρτάται από την υπομονή σου. Το αποτέλεσμα πάντως παραμένει το ίδιο. Αυτός θα σε στείλει εν τέλει. Και πάλι οι πιθανότητες σε αυτήν την υποκατηγορία είναι να βαρεθεί κάποια στιγμή την γκρίνια και να σου πει το επίσης κλασσικό «ας το αφήσουμε καλύτερα», σε συνομιλία στο facebook, γιατί για κακή του τύχη τον πέτυχες online και τον έκραξες.

 
 
Σύνηθες «φαινόμενο»… οι δικαιολογίες! (λόγοι για αυτούς):

1. «Δεν έχω ξεπεράσει την πρώην μου», τελείως κλασσικό. Μία πρώην φάντασμα που ξαφνικά κάνει την εμφάνισή της και σε καταστρέφει.
 
2. «Δεν έχω χρόνο να σου δώσω αυτό που θέλεις», εξίσου κλασσικό. Είτε δουλεύει κάπου, είτε έχει όλη μέρα προπονήσεις, είτε προτιμά τους φίλους του από εσένα, είτε, είτε, είτε…
 
3. «Δεν έχουμε σωστό timing», αυτό κι αν είναι κλασσικό. Να σε πάρω μήπως τηλέφωνο κατά τις 18:14, μήπως είσαι σε καλύτερο timing;
 
4. «Έχω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορώ να είμαι σε μια σχέση». Ναι η θεία Γερτρούδη είναι στο νοσοκομείο και πρέπει να της κρατάς την πάπια.
 
5. «Είσαι μικρή και ανώριμη». Μιλάει ο ώριμος που σε έστειλε με μήνυμα.
 
6. «Είσαι πολύ πιεστική». Αυτό ισχύει κατά βάση. Είμαστε πολύ πιεστικές, αλλά πολύ πιεστικές. Με κάποιες εξαιρέσεις, αλλά μόνο κάποιες.
 

….και πολλές άλλες δικαιολογίες. Μετάφραση σε όλες αυτές: απλά δεν σε γουστάρει!

 
Όταν τελικά καταλάβουμε ότι με το να πιέζουμε καταστάσεις δεν γεννιέται ο έρωτας, τότε ίσως και να έρθει … Ως τότε, θα περνάμε από τις κλιματολογικές αλλαγές κάθε σχέσης.
Στουγιαντζίκη Βάλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.Σχόλια


valia στις 26/07/2011 20:31:44
Λοιπόν προς την κοπέλα με το κοσμοπόλιταν: αυτό το κείμενο δεν είναι καν άρθρο. Είναι κάτι τελείως χιουμοριστικό και σε καμία περίπτωση αφοριστικό ή δίδαγμα. Δεν προσπαθώ να "το παίξω κοσμοπόλιταν", ούτε να δώσω συμβουλές, σκέφτηκα κάτι που κατά βάση ισχυεί, και απλά ανέβηκε στο σάιτ. Δεν ήταν εξυπνάδα αυτό που έκανες.
X στις 20/07/2011 14:00:12
Υπέροχο το άρθρο σου!
KLOU στις 12/07/2011 16:01:04
Απαντηση στον φιλο μας τον προβληματισμενο, συνεχισε την προσπαθεια η αγαπη ειναι τοσο μαγικη και πολυτιμη που δεν πρεπει να την αφηνουμε ετσι ευκολα, ο επιμενων νικα ή τουλαχιστον αν δεν κερδισει στο τελος ξερει πως δεν εφταιγε εκεινος. Κανε ο,τι σου λεει η καρδια σου, δειξε της οτι την αγαπας, διεκδικησε την γιατι πολλες φορες καποια πραγματα εσεις οι αντρες τα θεωρειτε δεδομενα. Ενας αληθινος ερωτας δεν τελειωνει ετσι ευκολα... Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο..
Το όνομά σας... στις 02/07/2011 18:53:51
grapse se kana cosmopolitan kalitera..
Προβληματισμενος στις 02/07/2011 12:47:30
βαλια πολυ ωραιο,αλλα για συννεφιασμενες σχεσεις 5 εβδομαδων! Αν ομως εχεις περασει 80 βδομαδες με ενα κοριτσι και κατα τη διαρκεια αυτων υπηρχαν συννεφακια του τυπου"να μεινω λιγο μονη γιατι πιεζομαι ή κουραστηκα ή να το παμε λιγο πιο χαλαρα"..και πες οτι αυτα τα συννεφακια περασανε καμια 3-4 φορες στις 80 αυτες βδομαδες ετσι; Και φτανεις λοιπον κοντα στον 1μιση χρονο και ενω εχεις περασει παρα πολλα,εχεις δωσει και εχεις παρει παρα πολλα..ξες ρε παιδι μου οτι το εζησες εντονα! Και ενω κανεις συμβιβασμους,γιατι κ ο χρονος φθηρει τα πραγματα αλλα δεν το βαζεις κατω και κανεις εκπληξεις με εξοδους,λουλουδακια και τετοια..ερχεται η ριμαδα η ωρα που ακους" νιωθω πως εχει χαθει η μαγια,πως δεν νιωθω οπως ενιωθα"..χωρις να υπαρχει πονηρια απο πισω απλα αυτο π ακους,σε αυτη την περιπτωση τι μπορεις να κανεις να ξαναμαγευτει;ευκολα θα πεις να τα παρατησω γτ δεν εκτιμαει αυτο π εχει διπλα της αλλα αν πιστευω πως δεν πρεπει να το αφησω τι μπορω να κανω;