Youropia Flag

Από το πρωί μέχρι το βράδυ στο ίδιο έργο θεατής


Ξυπνάς. Βγαίνεις από το σπίτι, τρως στα μούτρα τα σκουπίδια που είναι παντού. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, δεν έχεις βενζίνη. Τρέχεις στο βενζινάδικο, πληρώνεις και σιχτριρίζεις την ώρα και τη στιγμή που είπες κι εσύ μια φορά να το γεμίσεις. Μετά από τόσα οκτάνια ενώ τραγουδάς αμέριμνος, οδηγός λεωφορείου αποφασίζει πως επιθυμεί να αφήσει την προσωπική του λωρίδα για να μπει μπροστά σου χωρίς να βγάλει φλας. Κάνεις την προσευχή σου.


Φτάνεις στο μετρό, έχει στάση εργασίας. Άτυχος όπως πάντα λες, δεν πειράζει, μπαίνεις σ' ένα ταξί. Ευγενέστατος ο οδηγός δεν μπορείς να πεις. Σε κοιτάει από πάνω μέχρι κάτω, το τσιγάρο στο χέρι και βάλε μουσική ο dirty fm  στη διαπασών να παίζει.
Εντάξει, λίγη υπομονή και φτάσατε.
 
Είσαι στο ΙΚΑ, είναι η μεγάλη μέρα που θα κάνεις ιατρικές εξετάσεις. Για να σε προσέξουν πρέπει να σκηνοθετήσεις λιποθυμικό επεισόδιο άλλα δεν είσαι έτοιμος για τέτοιες δόξες ακόμα. Πηγαίνεις σ' έναν  ιδιώτη να κάνεις τη δουλειά σου. Ντρέπεσαι να ζητήσεις απόδειξη; Παίρνεις απόδειξη με το μισό ποσό; Παίρνεις απόδειξη με το συνολικό ποσό και την επομένη φόρα φοβάσαι μη σου πει ο γιατρός ότι πάσχεις από σπάνια ανίατη νόσο; Όπως και να έχει με αυτά που πλήρωσες κάνεις οικονομίες για τον υπόλοιπο μήνα.

Φτάνεις αργοπορημένος στη δουλειά , παρόλα αυτά οι πάντα-τόσο-καλοί συνάδελφοί σου σε καλωσορίζουν εγκάρδια. Σε πέντε λεπτά σε καλεί στο γραφείο της η διευθύντρια σου, σε ρωτάει γιατί άργησες. Μα που στην ευχή το έμαθε, κόβεις το κεφάλι σου ότι δεν σε είδε πουθενά, αφού εσύ πηγές από τις άλλες σκάλες. Ευκαιριακά σε ενημερώνει πως θα ήταν καλό να υπογράψεις αν θέλεις να στηρίξεις την εταιρία που σε ανέδειξε και σου δίνει δουλειά μια μικρή μείωση του μισθού σου. Γκλουπ!

Βλέπεις ειδήσεις. Οικονομική κρίση, ΔΝΤ, Τρόικα, spread, CDS, μηχανισμός στήριξης, δάνειο, επιμήκυνση. Φόροι, ανεργία, λουκέτα, επιχειρήσεις φεύγουν για το εξωτερικό, νέοι μεταναστεύουν. Μουσουλμάνοι προσεύχονται, κάποιοι που θέλουν να λέγονται άνθρωποι τους πετάνε αυγά. Ληστείες, εγκληματικότητα, επεισόδια, τρομοκρατικά χτυπήματα, άγρια ξεσπάσματα, αστυνομία παντού και πάντα. Νομοσχέδια, συνδικαλιστές τσακώνονται, η επανάσταση του αυτονόητου, πολιτικό κόστος, σκάνδαλα, εξεταστικές, νέα κόμματα. Εμφανίσεις/συνεντεύξεις/ομιλίες/δηλώσεις πολιτικών.


"Κορυφαίος"  υπουργός λέει ότι το μόνο που έχει μείνει στον Έλληνα είναι το γ@μήσι αλλά κι αυτό το βαρέθηκε. Θα μπούνε μέσα να μας κάψουνε. Τον ψήφισες;
Άλλος "κορυφαίος" φέρεται να λέει  πως όσο είναι μπροστά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν ανησυχούν. Όταν βγει η νεολαία και οι ομάδες που δεν ποδηγετούνται θα αρχίσουν να ανησυχούν. Εσύ τι λες;

Στην αρχή δεν μπορείς, στριφογυρίζεις στο κρεβάτι σου, αναρωτιέσαι, σκέφτεσαι, προβληματίζεσαι, στεναχωριέσαι, αγχώνεσαι, απελπίζεσαι.  Αλλάζεις πλευρό, λες πως δεν γίνεται ,δεν μπορεί να είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, εσύ είσαι που τα βλέπεις όλα μαύρα, κάτι θα αλλάξει, μα πάντα υπάρχει ελπίδα!
Και τελικά κοιμάσαι.Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...