Youropia Flag

Ιστορίες στοιχηματικής τρέλας! (Μέρος ΙΙI)


Ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, καθώς μετά το σύμπαν και τη βλακεία ακόμα ένα πράγμα φαίνεται να μην έχει όρια: Το στοίχημα! Το Youropia αφηγείται περιπτώσεις στοιχημάτων που έγραψαν κάτι παραπάνω από ιστορία!


Το mini αφιέρωμα στα πιο τρελά πονταρίσματα της ιστορίας κλείνει με την τελευταία μεγάλη διοργάνωση: Το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Σκάνδαλα με αναβολικά, βλασφημίες κι η εμφάνιση του Ιησού Χριστού σε t-shirt είναι μερικά μόνο από τα «γεγονότα» για τα οποία μπορούσε να στοιχηματίσει κάποιος κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου!  

Το περισσότερο ποντάρισμα το πήρε… ο τρόπος πανηγυρισμού του πρώτου γκολ της διοργάνωσης. Οι «μπούκις» πλήρωναν 5 προς 2 ότι ο παίκτης θα φιλήσει το εθνόσημο στη φανέλα του, οι... τούμπες πλήρωναν 4 προς 1, το βγάλσιμο της φανέλας 9 προς 2, η προσευχή στον Θεό 7 προς 1 και η ακινητοποίηση του παίκτη 9 προς 1. Έκπληξη θα θεωρούνταν αν ο παίκτης σαν άλλος Ρόμπι Φάουλερ έκανε πως... σνιφάρει τη λευκή γραμμή. Σε αυτή την περίπτωση το στοίχημα πλήρωνε 150 προς 1!

Μεγάλο ποντάρισμα δέχτηκε, όμως, κι η κατηγορία των… Θείων! Ποια ομάδα θα πανηγύριζε πρώτη εμφανίζοντας ένα t-shirt με τον Ιησού; Σε αυτή την περίπτωση η Βραζιλία ήταν το φαβορί και πλήρωνε 15 προς 2. Λίγο η καλή σχέση των Βραζιλιάνων με τα δίχτυα, λίγο η ακόμα καλύτερη σχέση τους με τα Θεία το στοίχημα συγκέντρωσε τεράστια πονταρίσματα. Ακολουθούσαν σε αποδόσεις Ιταλία και Αργεντινή με 9 προς 1 κι η Ισπανία με 12 προς 1. Μεγάλο αουτσάιντερ ήταν η Βόρεια Κορέα με...1.000 προς 1! Στην άλλη άκρη του συγκεκριμένου στοιχήματος ο Ντιέγκο Μαραντόνα θεωρούνταν ο πιθανότερος να προσβάλει τα Θεία βρίζοντας το διαιτητή (11 προς 8), τη Νότια Αφρική (2 προς 1), τον Τύπο (3 προς 1), τη FΙFΑ και τον πρόεδρό της Ζεπ Μπλάτερ (8 προς 1). Για να δεχθεί κόκκινη κάρτα στον πάγκο της Αργεντινής η απόδοση του στοιχήματος ήταν 9 προς 1. Αν λάμβανε κανείς υπόψη τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του τα παραπάνω πονταρίσματα άξιζαν μερικά ευρώ.
 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο τώρα ο άστατος Τζον Τέρι θεωρούνταν ο επικρατέστερος για να αποβληθεί πρώτος από την Εθνική Αγγλίας (15 προς 2), με δεύτερο τον Γουέιν Ρούνι (10 προς 1) και τρίτο τον Γκάρεθ Μπάρι (18 προς 1). Ποιος είναι, όμως, ο κλασικός τρόπος με τον οποίο αποκλείεται η Αγγλία από τις μεγάλες διοργανώσεις; Μα φυσικά η διαδικασία των πέναλτι που έχει στοιχίσει αρκετές διακρίσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Έτσι, ο Ζερμέν Ντεφόε θεωρούνταν ο πιθανότερος παίκτης που θα αστοχήσει στο τελευταίο πέναλτι της Αγγλίας και θα αποκλειστεί (9 προς 1) και ακολουθούσαν οι Λάμπαρντ, Τζέραρντ και Τζέιμς Μίλνερ με 10 προς 1. 

Τα στοιχήματα, όμως, επεκτάθηκαν και εκτός των τεσσάρων γραμμών με τους μπουκ να προσφέρουν μια ευρεία γκάμα στοιχημάτων. Τα πιο απίθανα εξ’ αυτών; Με πόσες διαφορετικές φανέλες θα παρουσιαστεί ο Νέλσον Μαντέλα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πόσα παιχνίδια θα παρακολουθήσει και τι νούμερο θα έχει η φανέλα που θα φορέσει! Οι ιστορίες στοιχηματικής τρέλας αναμένονται να πολλαπλασιαστούν στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Λάβετε θέσεις….. Ευθύμιος Σαββάκης
 
 
 
 


Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...