Youropia Flag

Χρεωκοπία; Δραχμή; Αρμαγεδών; Τι;


Τρόμος, φόβος, πανικός και βλακεία έχουν κυριεύσει τους Έλληνες τις τελευταίες μέρες και όλα αυτά εξαιτίας της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας! Όσο λοιπόν απουσιάζει από τον τόπο μας μια κυβέρνηση ικανή να βάλει στον σωστό δρόμο τις κινήσεις και τις σκέψεις μας, άλλο τόσο θα παρουσιάζονται ολοένα και περισσότεροι οι οποίοι θα προσπαθούν να μας «δώσουν τα φώτα τους».


Από δεκάδες πλευρές τις τελευταίες μέρες φτάνει ένα e-mail που αφορά μια επιστολή ενός δήθεν υψηλόβαθμου τραπεζικού που ανωνύμως μας μεταφέρει με λεπτομέρειες πως έχει υποπέσει στην αντίληψή του ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ με όλα τα τραγικά αποτελέσματα!
 
Είναι προφανές πως προέρχεται από τους ίδιους κύκλους που ένα χρόνο πριν είχαν ασφαλείς πληροφορίες εκ των έσω, πως στο Χολαργό είχε αρχίσει η εκτύπωση της νέας δραχμής
 
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και θα καταλάβετε: 
 
«Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας μας και θέλω να σας ενημερώσω ότι από την προηγούμενη εβδομάδα επικρατεί πανικός στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό. 
 
Συγκεκριμένα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων μεταφέρουν τα κεφάλαία τους σε... τράπεζες του εξωτερικού και έχει δοθεί σαφής εντολή να σταματήσει κάθε είδους πληρωμή.
 
Έχουν μεταφέρει ακόμα και τα αποθεματικά των μισθοδοσιών αυτού του μήνα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα ιδιωτικά κεφάλαια επιχειρηματιών, στελεχών σε εταιρείες, πολιτικών, δημοσιογράφων και τραπεζικών. Καθημερινά γίνονται μεταφορές αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού. 
 
Από την τράπεζα στην οποία εργάζομαι έχει δοθεί οδηγία να μην αναφέρουμε πουθενά αυτό που συμβαίνει. 
 
Σε επαφές και συναντήσεις που είχα με συναδέλφους, αλλά και με άτομα του υπουργείου οικονομικών, όλοι έχουν την ίδια άποψη. 
 
Ετοιμάζεται χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή σε λίγες ημέρες και δεν το ανακοινώνουν για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις των ιδιωτών και να αποφύγουν τον πανικό και το bank run. 
 
Από άτομα του Υπουργείου Εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο γενικό λογιστήριο του κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι μόνο η εντολή. 
 
Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη με τους κυριότερους τραπεζικούς παράγοντες της χώρας μας, εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, Εσωτερικών, δημόσιας Τάξης και Αμύνης. Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν το γνωρίζω. 
 
Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του υπουργείου οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεοκοπία. 
 
Ο λόγος που γράφω τώρα αυτά είναι η συζήτηση που είχα με συντάκτη κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου καναλιού σήμερα το πρωί.
 
Σας παραθέτω αυτά που μου είπε. 
 
"Η πτώχευση είναι πλέον θέμα ημερών και έχει προγραμματιστεί για τις 25 του μηνός. Θα αναγγελθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής και θα παρουσιαστεί σαν αναγκαστικό αποτέλεσμα από την συνδιάσκεψη της 25ης Μαρτίου. Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι ιδανικό για να αποφύγει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις. Δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν και ο κόσμος θα περάσει το πρώτο σοκ σπίτι του. 
 
Ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα και θα προσπαθήσει να παραληρήσει την κατάσταση με την εθνική μας επέτειο. 
 
Το κλίμα του διαγγέλματος θα είναι κάπως έτσι. 
 
Θα αναφέρει ότι για ακόμα μία φορά η χώρα μας δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να την καταστρέψουν και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε και να κάνουμε θυσίες για να αποτρέψουμε αυτό το γεγονός. Μάλιστα θα αναφέρει ότι όπως αγωνιστήκαμε τότε και δώσαμε την ψυχή μας για την εδαφική ελευθερία και ανεξαρτησία, έτσι πρέπει να αγωνιστούμε και τώρα για την οικονομική μας ελευθερία και ανεξαρτησία. Η Ελλάδα το 1821 έκανε μόνο την αρχή και τώρα εξαρτάται από εμάς αν θα ολοκληρώσουμε το έργο των προγόνων μας. Αν τότε πολεμήσαμε για την εδαφική μας ανεξαρτησία σήμερα θα πολεμήσουμε για την οικονομική μας ανεξαρτησία. Μόνο που αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει μάχες και στρατηγούς θα είναι διαφορετικός. Ήρωας θα είναι ο κάθε Έλληνας που δεν θα το βάλει κάτω και θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού έθνους εδαφική και οικονομική ανεξαρτησία ταυτόχρονα». 
 
Πιστεύω ότι καταλάβατε το νόημα. 
 
Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση μου και γι αυτό δημοσιοποίησα όλα τα παραπάνω. 
 
Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό.
 
 
Με εκτίμηση Γ.Β.
 
 
Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου.
 
Ο σιωπών δοκεί συναινείν!
 
Και τώρα μεταξύ μας. Υπάρχει περίπτωση ο ανώνυμος «τρομοκράτης» να λέει την αλήθεια;
 
Ιστορίες σαν την παραπάνω συνιστούν είτε πλάκες, είτε παπαγαλισμούς κάποιων πλανόδιων ντίλερς ξένων τραπεζών. Και ο λόγος; Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής  μετά από μήνες δημόσιου διαλόγου, και όχι στο σπίτι του ΓΑΠ πίνοντας τίλιο με λεμόνι και βλέποντας τα Μυστικά της Εδέμ. 
 
Από την άλλη το σενάριο της δραχμής είναι… πολύ μακριά! Θα μπορούσε να έχει κάποια μικρή πιθανότητα μετά από χρόνια, αν οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρήσουν, αν διαλυθεί ο κοινωνικός, οικονομικός και πολιτικός ιστός της χώρας και αφού μας «αποστειρώσουν» οι ευρωπαίοι και μας οδηγήσουν στην έξοδο.
 
Άποψή μου είναι πως η Ευρώπη θα ανταπεξέλθει με επιτυχία της κρίσης και η Ελλάδα θα είναι μέρος αυτής στα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε!
 
Άλλωστε, ποτέ κανείς δεν έχασε λεφτά ποντάροντας στη βλακεία των Ελλήνων!
 
 
Σάββας Παπαδόπουλος 


Αφήστε το σχόλιό σας

Το σχόλιό σας αποθηκεύτηκε με επιτυχία!
Μόλις ελεγχθεί από το διαχειριστή θα δημοσιευτεί.Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια...